Laat je zien …

Nu het ’s avonds sneller donker wordt; laat je zien op de fiets en te voet … !

Onze club bezit niet alleen een kwaliteitslabel maar is ook bezorgd om de veiligheid van haar gymnasten, trainers en medewerkers. Tijdens de donkere herfst- en wintermaanden is een degelijke fietsverlichting en zichtbaarheid van de kledij, al of niet gecombineerd met een fluo hesje, van levensbelang. Wie rond rijdt zonder of met slecht werkende verlichting, wordt niet gezien en brengt zichzelf in gevaar.

Daarom vragen wij aan de ouders om de kinderen fluo vestjes te laten dragen en vragen wij aan iedereen die met de fiets komt, de verplichte lichten op de fiets te voorzien én deze lichten dan ook te gebruiken.   

Elke fietser moet een wit of geel licht vooraan, en een rood licht achteraan hebben, tijdens het vallen van de avond en het aanbreken van de dag, en overdag als de zichtbaarheid minder dan 200 meter is. Je mag je lichten op de fiets of op je kledij of rugzak bevestigen. In België zijn knipperlichten toegestaan.

Het rode achterlicht moet bij een heldere nacht, zichtbaar zijn van op een afstand van minstens 100 meter.

Zowel overdag als tijdens de nacht of bij een zichtbaarheid minder dan 200 meter, moeten alle fietsen uitgerust zijn met een

witte reflector vooraan, een rode reflector achteraan, oranje pedaalreflectoren en twee oranje reflectoren tussen de spaken van elk wiel, of een witte reflecterende strook op de banden. Laat je dus maar zien op je fiets !

Ook vragen wij aan de kinderen om op de fiets een CE-goedgekeurde fietshelm te dragen.

We doen tevens een oproep aan alle ouders, om hun kind(eren) op te halen aan de turnzaal.

Het bestuur vindt het onverantwoord om kinderen alleen én in het donker naar huis te laten gaan. Mocht het niet anders kunnen, dan willen we hiervan graag op de hoogte worden gesteld. Gelieve dit dan aan de respectievelijke leiding kenbaar te maken.

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser. Meer details over onze privacy: zie privacyverklaring onderaan.